Heading image

Het bedrijf

Onze bloemenkwekerij is gevestigd in de Korte Minnestraat in Lebbeke en bestaat uit 6 hectare buitenteelt en 2.300 m² serreteelt. Van februari tot december worden tientallen verschillende soorten snijbloemen geoogst. Ons volledige assortiment kan u hier vinden. Het grootste deel van onze productie wordt geleverd aan professionele klanten en groothandel. Dagelijks zijn we terug te vinden op de klok van de Brusselse Euroveiling.

In 2020 startten we, enigszins gedwongen door de eerste coronalockdown, met particuliere thuisverkoop. Wat begon met een noodoplossing om een afzetmarkt te vinden voor onze producten, groeide uit tot een volwaardig onderdeel van ons bedrijf. 7 dagen op 7 zijn de koelkasten in onze zelfbedieningsautomaat gevuld met dagverse boeketjes. Betalen kan cash of met Payconiq.

luchtfoto
teamfoto

Geschiedenis

De geschiedenis van de snijbloemenkwekerij gaat drie generaties terug. Grootvader Leo De Kinder startte in 1963, op aandringen van zijn vrouw Anna, met het telen van anjers als aanvulling op zijn landbouwactiviteit. De eerste rolserre werd aangeschaft en al snel werden de snijbloemen hun hoofdproduct. De koeien verdwenen dan ook uit het bedrijf.

oude foto
rolserre

In 1991 namen Leo's zoon Jos en schoondochter Kristel het roer over. Ze bouwden de kwekerij steeds verder uit en kozen ervoor om zich te richten op het telen van zomerbloemen. Jaren later toonde ook hun zoon Pieter interesse om het werk verder te zetten. Er werden heel wat vernieuwingen doorgevoerd, zoals de aanleg van een containerveld met regenwateropvang (2014), de bouw van een nieuwe loods met verwerkingsruimte en de opstart van thuisverkoop. Momenteel bouwen deze twee generaties samen verder aan de toekomst, nog steeds onder het alziend oog van grootvader Leo!

Ondertussen loopt er al een 4e generatie rond in de kwekerij! Zo vader, zo dochter?

pieter
rosalie
Bloemisterij De Kinder 1963-2023 © Thijs Spinoy